Our website uses  cookies for statistical purposes.

  • Str. Dr Nanu Muscel nr 8, sector 5, Bucuresti 
  • clients(at)romanian-accountants.com
  • 004 0724 205 501
Our Articles

Camera Auditorilor Financiari din Romania

Camera Auditorilor Financiari din Romania

Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) este organismul care organizeaza, coordoneaza si autorizeaza activitatile auditorilor financiariInstitutia a fost infiintata in 1999, prin Ordonanta de Guvern nr. 75 privind activitatea de audit financiarCamera Auditorilor Financiari se afla sub supravegherea Consiliului pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar (CSPAAS).

Contabilii nostri din Bucuresti va pot da informatii despre conditiile necesare pentru acreditarea ca auditor financiar.

Principalele activitati ale Camerei Auditorilor Financiari

Camera Auditorilor Financiari are urmatoarele atributii:

  • –          sa acrediteze auditori financiari conform legii si a regulamentului CAFR,
  • –          pregatirea profesionala a auditorilor,
  • –          pregatirea profesionala a stagiarilor si organizarea examenelor de acreditare,
  • –          controlul si supravegherea activitatii membrilor CAFR,
  • –          mentinerea relatiilor interne si internationale cu institutii si organizatii profesionale,
  • –          controlul calitatii activitatii de audit financiar.

Auditul financiar reprezinta activitatea prin care se examineaza o situatie financiara de catre un auditor financiar, examinare realizata in conformitate cu standardele internationale de audit financiar ale Federatiei Internationale a Contabililor (IFAC).

Conditiile pentru a deveni auditor financiar conform CAFR

Camera Auditorilor Financiari acorda calitatea de auditor financiar in baza art. 12 din Ordonanta nr. 75/1999 candidatilor persoane fizice si persoane juridice, daca acestea indeplinesc anumite conditii. Astfel, persoanele fizice trebuie sa fie licentiate ale unei facultati cu profil economic si trebuie sa fi activat in domeniul financiar-contabil cel putin patru ani sau sa aiba calitatea de expert contabil.

Candidatul persoana fizica trebuie sa fi satisfacut si un stagiu practic de trei ani in activitatea de audit financiar, sub indrumarea unui auditor financiar activ, si sa fi promovat examenul de aptitudini profesionale, conform legii.

Persoanele juridice organizate ca societati de audit financiar trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ale art. 12 din Ordonanta Guvernului nr. 75/1999.

Pentru servicii de audit financiar, puteti contacta firma noastra de contabilitate din Bucuresti.