Our website uses  cookies for statistical purposes.

  • Str. Dr Nanu Muscel nr 8, sector 5, Bucuresti 
  • clients(at)romanian-accountants.com
  • 004 0724 205 501
Our Articles

Inregistrarea pentru plata taxelor

Inregistrarea pentru plata taxelor

Inregistrarea unei firme in Romania presupune atat obtinerea certificatului de inregistrare cat si inregistrarea pentru plata taxelor la Administratia Fiscala si la directia de impozite si taxe locale in aria careia se afla sediul social al companiei.

Echipa noastra de contabili din Bucuresti va raspunde la unele din intrebarile care apar frecvent dupa infiintarea unei companii, legate de obligatiile de raportare fiscala ce revin imediat dupa procedura de inregistrare. 

Inregistrarea la Administratia Financiara

Informatiile depuse la Registrul Comertului in scopul infiintarii noii companii sunt transmise electronic la ANAF. Documentele oficiale ale noii companii sunt certificatul de inregistrare, statutul societatii, certificatul constatator si hotararea judecatoreasca, precum si documentul care atesta detinerea in spatiu. Contribuabilul se poate asigura ca inregistrarea la Administratia Fiscala se realizeaza in termen de 30 de zile de la inregistrarea in Registru a companiei. In cazul in care compania nou infiintata este un SRL pentru care s-a ales plata impozitului pe profit, actionarii firmei sunt nevoiti sa achizitioneze si un registru de evidenta fiscala.

In cazul in care este platitoare de TVA, compania trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA in momentul infiintarii. Acest lucru se realizeaza prin depunerea formularelor la unitatea fiscala.

Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi informatii complete cu privire la regimul de taxare a firmelor, in functie de marimea lor, inclusiv taxarea microintreprinderilor.

Alte obligatii

Persoanele juridice au o serie de obligatii fiscale si catre Primaria de care apartin. De exemplu, este necesara inscrierea in evidenta fiscala a unei cladiri, rezidentiala sau nerezidentiala, cu destinatie mixta, aflata in propretatea unei persoane juridice. Se inscriu in evidenta fiscala si terenurile detinute de o persoana juridica, in vederea stabilirii impozitului/taxelor pe teren. De asemenea, se inscriu in evidenta fiscala mijloacele de transport sau cele de transport marfa ce se afla in proprietatea unei persoane juridice.

Contabilii nostri din Bucuresti va pot ajuta cu mai multe informatii despre inscrierea sau scoaterea din evidenta fiscala la Primariile sectorului aferent companiei.

Va invitam sa ne contactati pentru mai multe informatii privind serviciile de contabilitate pe care le oferim in Bucuresti si in tara.