Our website uses  cookies for statistical purposes.

 • Str. Dr Nanu Muscel nr 8, sector 5, Bucuresti 
 • clients(at)romanian-accountants.com
 • 004 0724 205 501
Our Articles

Servicii de contabilitate pentru firme

Servicii de contabilitate pentru firme

Contabilitatea este esentiala pentru companii, pentru bunul mers al activitatilor acestora si pentru supervizarea corecta si completa a proceselor financiare in firma. Exista o serie de factori si aspecte pe care o firma de contabilitate in Bucuresti le are in vedere, iar daca doriti sa aflati cum va putem ajuta si care sunt serviciile noastre va invitam sa discutati cu noi.

Procesele financiare in companie si activitatile unui contabil de firma

Asa cum este cunoscut, contabilitatea este un domeniu destul de complex, care implica managerierea proceselor financiare ale companiilor cu activitati economice. Astfel, capitalul unei firme este controlat si evaluat in totalitate pentru a putea raporta corect situatia financiara a companiei respective. Iata cateva aspecte ce intra in atentia unui contabil de firma in Bucuresti:

 1. Inregistreaza si prelucreaza datele financiare ale companiei, folosindu-se de registre speciale si alte asemenea instrumente.
 2. Intocmeste balantele lunare contabile, se ocupa si de cele primare.
 3. Declaratiile lunare, trimenstriale, semestriale si anuale intra in atentia contabilului de firma.
 4. Tot expertul contabil este cel care se ocupa de intocmirea registrului de evidenta pentru salariati, a dosarelor de angajare, a statelor de plata, precum si inregistrarea contractelor de munca la Institutul Teritorial de Munca (ITM).
 5. Fisele fiscale ale companiei se depun anual, iar contabilul se ocupa de acest aspect.
 6. Expertiza contabila este necesara intr-o companie, iar un contabil stie de ce proceduri sa se ocupe.

Acestea doar cateva dintre procedurile ce intra in atentia unui contabil de firma, insa pentru a va face o idee completa despre contabilitatea necesara unei companii, va invitam sa apelati la firma noastra de contabilitate in Bucuresti.

Ce alte servicii contabile mai sunt necesare unei firme?

Asa cum aminteam mai sus, contabilitatea este un domeniu amplu si complex, necesar pentru orice companie cu activitati in Romania. Pe langa regulile mentionate de Legea Contabilitatii din Romania, se aplica si regulile standard internationale pe care un expert contabil trebuie sa le cunoasca.

firma de contabilitate in Bucuresti este in permanenta legatura cu Administratia Financiara, Serviciul Antifrauda, precum si alte institutii relevante cu drept de control fiscal. Pe langa acest lucru, contabilul de firma se poate ocupa si de urmatoarele:

 • Poate evidentia neregularitatile ce apar in activitatile economice ale unei companii precum si cauzele care au dus la acestea. Se va intocmi un raport si prezenta managerilor companiei.
 • Se pot aduce la cunostinta diverse solutionari pentru problemele financiare aparute, tinand cont de legislatia aplicabila.
 • Se poate oferi consultanta financiara de specialitate pentru compania respectiva.
 • Un contabil de firma este la curent cu modificarile Codului Fiscal, astfel ca, va sti ce proceduri sa aplice daca este cazul.

Serviciile de contabilitate sunt complexe, insa sunt extrem de necesare pentru o companie. Daca doriti sa discutati mai multe despre serviciile de contabilitate pe care vi le putem oferi pentru firma pe care o detineti, va invitam sa intrati in legatura cu specialistii nostri. Suntem aici sa va sustinem in demersurile pe care le aveti.

Cum sa alegeti un contabil de firma bun

Colaborarea cu o firma de contabilitate din Bucuresti este importanta de la bun inceput, din momentul in care este infiintata compania. De aceea, este recomandat sa faceti cateva verificari inainte de a face o alegere, sa cititi recenziile contabilului respectiv si sa evaluati experienta acestuia. 

Mai mult decat atat, trebuie sa va asigurati ca firma de contabilitate este membra a CECCAR sau mai exact a Corpului Expertilor Contabili si Contabililore Autorizati din Romania. Fara aceasta certificare, contabilii nu au drept de semnatura si deci nu se pot ocupa de documentele si declaratiile fiscale in companie.

Amintim si de faptul ca trebuie sa tineti cont de calitate-pret, in functie de serviciile pe care le solicitati. Onorariile reflecta in totalitate munca unui contabil de firma, iar acestea pot fi prezentate inainte de orice fel de colaborare.

Iata si cateva date statistice despre contabilii in Romania si alte asemenatoare aspecte:

 • Potrivit CECCAR, in Romania sunt inregistrati la aceasta societate in jur de 45,000 de membri cu profesie contabila.
 • CECCAR a implinit 100 de ani de existenta in 2021.

Doriti sa colaborati cu firma noastra de contabilitate in Bucuresti? Va invitam sa ne contactati si sa discutati in detaliu despre serviciile unui contabil de firma.