Our website uses  cookies for statistical purposes.

 • Str. Dr Nanu Muscel nr 8, sector 5, Bucuresti 
 • clients(at)romanian-accountants.com
 • 004 0724 205 501
Our Articles

Serviciile oferite de un expert contabil din Bucuresti

Serviciile oferite de un expert contabil din Bucuresti

Expertul contabil este profesionistul care ofera servicii de control si verificare a registrelor si conturilor unei companii. Expertiza contabila este un proces necesar in multe si are ca scop reflectarea situatiei financiar-contabile a companiei. 

Firma noastra de contabilitate din Bucuresti va pune la dispozitie astfel de servicii, furnizate de catre expertii nostri. 

 Pe scurt  
Sarcinile unui expert contabil

– evaluari si analize economico-financiare,

– verificarea registrelor, 

– contabilitate manageriala

Autorizatia unui expert contabil

Oferita de CECCAR

Expertiza contabila pentru companii

Se evalueaza statusul financiar al firmei

Tipuri de expertiza contabila

Judiciara, extrajudiciara

Consultanta fiscala pentru companii

Solutii pentru eficientizarea activitatilor financiare in firma

 Consultanta pentru taxe si impozite

Oferim consiliere si suport de specialitate

Analiza economico-financiara pentru companii

Se identifica riscurile financiare in companie

Oferim audit financiar-contabil Da
Suport pentru reorganizarea financiara a unei companii La solicitarea detinatorului de companie
Servicii de management de risc pentru companii  Da
Raportare financiara Da
Diagnostic financiar

Da

Oferim audit financiar-contabil Da
Evaluare de patrimoniu Da
Costuri pentru serviciile unui expert contabil

Se stabilesc in functie de:

– tipul de firma,

– activitati,

– numarul de angajati

Care sunt principalele activitati ale unui expert contabil?

Expertiza contabila este activitatea principala a unui expert contabil din Bucuresti. Ea cuprinde controlul registrelor si a actelor societatii precum si controlul conturilor firmei. Scopul acestei expertize este acela de a oferi informatii suficiente si transparente despre realitatea fiscala a unei anumite societati. Este un proces diferit de cel de audit sau control si se bazeaza pe punctul de vedere, intrepretarea expertului contabil. Acesta este motivul principal pentru care firmele doresc sa colaboreze cu un expert contabil cu experienta, asa cum este echipa din cadrul firmei noastre de contabilitate din Bucuresti.

Exista doua tipuri de expertiza contabila iar acestea pot fi necesare in anumite momente-cheie din viata unei companii. Acestea sunt:

 • Expertiza judiciara: necesara in cazul in care firma este cercetata, este supusa unei anchete sau este data in judecata; serviciile unui expert contabil cu experienta in astfel de proceduri sunt esentiale in acest caz; procesul este reglementat de Codul de Procedura Civila, Codul de Procedura Penala si alte legi;
 • Expertiza extrajudiciara: toate celelalte expertize contabile care au loc in afara situatiilor descrise mai sus; ele pot fi solicitate de catre persoane fizice sau juridice pentru a lamuri unele aspecte contabile ce privesc o anumita companie.

Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi mai multe detalii despre acest proces in cazul in care aveti nevoie de o expertiza contabila extrajudiciara. In plus, acestia sunt membri CECCAR – Corpul Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati. Iata si o prezentare video care ar putea sa va intereseze: 

Care sunt tipurile de servicii pe care le oferim?

Echipa noastra de contabili din Bucuresti ofera servicii de expertiza contabilia si un numar de alte servicii conexe, utile oricarui tip se societate. Cateva dintre serviciile noastre sunt urmatoarele:

 • Contabilitate: contabilitate primara – intocmirea registrelor de contabilitate si a jurnalelor de TVA, intocmirea si depunerea declaratiilor, certificarea bilanturilor anuale, calcularea obligatiilor fiscare si intocmirea documentelor de plata, etc.
 • Consultanta fiscala si contabila: echipa noastra de experti contabili va poate oferi solutii de management financiar care au ca scop eficientizarea activitatii financiare a companiei in conformitate cu prevederile in vigoare; 
 • Fiscalitate: contabilii nostri din Bucuresti va ofera servicii de consultanta cu privire la impozitarea diferitelor categorii de contribuabili dar si informatii actualizate cu privire la legislatia taxelor si impozitelor;
 • Refacerea evidentei contabile: corectarea erorilor de inregistrari contabile, si a celor care pot aparea la calculul impozitelor si taxelor.

Acestea sunt doar cateva dintre serviciile pe care le oferim in Bucuresti si in alte orase din tara. Va invitam sa ne contactati pentru mai multe informatii despre aceste servicii, precum si despre tarifele practicate de catre echipa noastra.

serviciile-oferite-de-un-expert-contabil-din-bucuresti.png

Aspecte de care sa tineti cont in colaborarea cu un expert contabil

In functie de activitatile pe care le desfasurati in companie, este nevoie de suportul unui expert contabil in Bucuresti. Lucrarile cu caracter financiar-contabil, indeplinirea atributiilor in mandatul de cenzor, organizarea administrativa si informatica intra in atentia unui asemenea contabil. Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca acesta poate oferi asistenta de specialitate in cazul in care se cere o reorganizare sau restructurare a unei companii.

Activitatile de audit financiar se vor desfasura respectand regulamentul impus de Camera Auditorilor Financiari. Atat persoanele fizice, cat si juridice pot beneficia de serviciile unui expert contabil in Bucuresti, asa ca, daca aveti nevoie de serviciile noastre, nu ezitati sa intrati in legatura cu noi.

Calitatea de consultant fiscal a unui expert contabil

Un consultant fiscal trebuie sa fie la curent cu modificarile de legislatie, pentru a putea apoi implementa masurile necesare in companiile pentru care isi ofera serviciile. Sa trecem in revista cateva dintre responsabilitatile ce intra in atentia unui consultant fiscal si expert contabil:

 • Se ofera asistenta fiscala persoanelor fizice sau juridice interesate.
 • Se pot intocmi expertize financiare complete, fie pentru companii, fie in cazurile in care organele judecatoresti sau de alta natural au cerut acest lucru.
 • Un consultant fiscal poate oferi asistenta de specialitate pentru problemele de procedura fiscala si documentatia necesara, in situatii ce implica titluri de creanta.
 • Intocmirea declaratiilor fiscale poate intra in atentia unui expert contabil in Bucuresti care are si calitatea de consultant fiscal.
 • In cazul inspectiilor fiscale, va poate ajuta un consultant fiscal. Acesta poate sustine cazul dumneavoastra dupa o analiza a documentelor financiar-contabile ale companiei pe care o detineti.

Este important de precizat faptul ca un expert contabil care ofera servicii de consultanta fiscala pentru persoane fizice si juridice poate lucra pe cont propriu sau in cadrul unei companii. Daca va intereseaza si asemenea servicii, va invitam sa intrati in legatura cu specialistii nostri si sa aflati mai multe despre cum puteti fi ajutat.

Cat este de dificila alegerea unui expert contabil?

Un expert contabil in Bucuresti poate fi de folos atat pentru companiile in plina dezvoltare, cat si pentru cele care se confrunta cu diverse probleme de ordin commercial sau economic. Daca aveti nevoie de rapoarte cu caracter financiar-contabil, expertize judiciare sau extrajudiciare, analize complete de ordin economic si financiar, atunci trebuie sa stiti ca un expert contabil va poate ajuta. Insa pentru a putea alege un expert bun in meseria sa, ar trebui sa aveti in vedere si urmatoarele:

 • Verificarea acreditarilor expertului contabil in Bucuresti, respectiv daca este membru CECCAR.
 • Experienta anterioara precum si recomadari din partea fostilor clienti sau parteneri.
 • Posibilitatea de a lucra in diverse programe pentru a oferi rapoartele financiare dorite.
 • Capacitatea de a oferi consultanta fiscala in functie de activitatile companiilor.
 • Compatibilitatea in ceea ce priveste mersul afacerii pe care o detineti.

Daca aceste aspect intrunesc viziunea dumneavoastra despre alegerea unui expert contabil in Bucuresti, atunci este clar ca ati facut alegerea potrivita. Insa daca aveti dubii in ceea ce priveste posibila colaborare si serviciile pe care ar putea sa le ofere un asemenea profesionist, atunci inseamna ca mai trebuie sa cautati.

Cand este bine sa contactati o firma de contabilitate?

Fiecare companie are nevoi diferite, in functie de domeniu in care activeaza, numarul de angajati si alte particularitati. Echipa noastra de contabili din Bucuresti va ofera servicii personalizate, adaptate tuturor acestor nevoi, pentru ca firma dumneavoastra sa aiba alaturi un partener de incredere si sa poata functiona in conformitate cu prevederile fiscale si contabile in vigoare.

Alegerea unui serviciu de contabilitate potrivit este un pas important iar antreprenorii pot decide sa contacteze un expert contabil din cadrul companiei noastre si inainte ca firma lor sa fie inregistrata la Registrul Comertului. 

Va recomandam sa alegeti din timp un contabil pentru ca acesta sa poata gestiona inca de la inceput activitatea contabila a firmei. Astfel se asigura continuitate si transparenta iar firma va beneficia de la bun inceput de consultanta fiscala adecvata si de intocmirea corecta si completa a tuturor documentelor contabile. Mai mult decat atat, firma va fi la zi cu depunerile necesare si va functiona corect inca din primul an de activitate – un an cu multe provocari pentru cei mai multi antreprenori.

Va reamintim ca Legea contabilitatii prevede o serie de sanctiuni care includ amenzi ce pot ajunge pana la 40.000 de lei. Cateva dintre sanctiuni sunt urmatoarele:

 • amenda de la 100 la 200 de lei pentru nerespectarea depunerii declaratiei de inactivitate si in alte cazuri;
 • amenda de la 200 la 1.000 de lei pentru prezentarea de situatii financiare care contin date eronate;
 • amenda de la 300 la 4.000 de lei pentru nerespectarea reglementarilor cu privire la utilizarea si tinerea registrelor de contabilitate;

Auditul poate fi efectuat de un specialist certificat in aceasta speta care trebuie sa respecte normele impuse in acest sens. Va recomandam, asadar, serviciile firmei noastre de audit in Bucuresti. Se pot astfel masura performantele financiare ale unei companii, precum si directia de business a acesteia. Va invitam sa discutati cu specialistii nostri pentru a descoperi serviciile necesare in acest sens, la preturi avantajoase.

Contabilii nostri din Bucuresti va pot ajuta cu servicii de expertiza contabila precum si servicii de contabilitate primara. Ne puteti contacta pentru mai multe detalii.