Our website uses  cookies for statistical purposes.

  • Str. Dr Nanu Muscel nr 8, sector 5, Bucuresti 
  • clients(at)romanian-accountants.com
  • 004 0724 205 501
Our Articles

Aplicatie pentru depunerea online a declaratiei unice

Aplicatie pentru depunerea online a declaratiei unice

Depunerea Declaratiei Unice a fost simplificata prin existenta unui portal web special. Agentia Nationala de Administrare Fiscala pune la dispozitia contribuabililor o adresa web dedicata, la care acestia pot accesa si completa declaratia. Accesul este posibil cu ajutorul datelor deja existente pentru contul personal al platitorului, din Spatiul Privat Virtual.

Termenul de depunere a Declaratiei a fost extins pana la 31 iulie, iar contabilii nostri din Bucuresti va pot ajuta sa efectuati aceasta depunere pentru impozitul pe venit si contributii sociale.

Termen de depunere prelungit pentru Declaratia Unica

Contribuabilii mai au la dispozitie cateva zile pentru a depune Declaratia Unica. Termenul limita de depunere a fost extins pana la 31 iulie deoarece cele doua bonificatii acordate pentru plata online i-au determinat pe multi sa prefere aceasta modalitate de plata. Totodata, numarul mare de utilizatori a provocat ingreunarea functionarii Spatiului Privat Virtual.

In cazul in care depunerea se face prin accesarea serviciului online gratuit, contribuabilii beneficiaza de o bonificatie in valoare 5 procente din impozitul pe venit calculat pentru anul 2018 si platit integral pana la 15 martie 2019. Mai mult decat atat, exista si o bonificatie tot in valoare de 5% pentru contributiile sociale.

Contabilii nostri din Bucuresti va pot da mai multe detalii despre modul in care puteti beneficia de aceste doua tipuri de bonificatii.

Obligativitatea depunerii Declaratiei Unice 

Declaratia Unica este obgligatorie pentru acele persoane fizice care obtin venituri din tara si din strainatate, individual sau in asociere, precum si acele persoane care sunt platitoare de impozit pe venit si contributii sociale obligatorii.

Declaratia Unica se poate depune online prin intermediul unui nou website,  https://declunica.anaf.ro/, de unde contribuabilii pot completa corespunzator acest formular si il pot depune mai usor. Pentru a accesa portalul web, utilizatorul este nevoit sa isi foloseasca numele si parola aferente Spatiului Privat Virtual. O alternativa la utilizarea Spatiului Privat Virtual, in cazul in care aceasta este supraaglomerat, este portalul e-guvernare.ro. Contribuabilii mai au la dispozitie si metoda clasica de depunere, direct la sediile teritoriale ANAF sau prin posta.

Nedepunerea la timp se sanctioneaza cu amenda. Pentru mai multe detalii despre Declaratia Unica dar si asistenta speciala pentru depunere in termenul stabilit de lege, puteti contacta echipa noastra de contabili din Bucuresti.