Our website uses  cookies for statistical purposes.

 • Str. Dr Nanu Muscel nr 8, sector 5, Bucuresti 
 • clients(at)romanian-accountants.com
 • 004 0724 205 501
Our Articles

Servicii prestate de contabilii autorizati

Servicii prestate de contabilii autorizati

Un contabil autorizat in Romania are capacitate de exercitiu deplina in domeniu dupa anumite studii si cel putin 2 ani de practica. Exista diferente intre un contabil autorizat si un expert contabil. Daca sunteti interesati de serviciile unui contabil in Bucuresti, va rugam sa intrati in legatura cu firma noastra de contabilitate si sa aflati detalii despre serviciile oferite.

 Pe scurt  
Serviciile oferite de un contabil autorizat

– contabilitate pentru firme si persoane fizice autorizate,

– inregistrarea pentru plata taxelor,

– evidenta taxelor in companie,

– audit,

– gestionarea dosarului contabil lunar

Apartenenta institutionala

Este membru CECCAR (Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania)

Servicii de audit

Auditul financiar-contabil raporteaza probleme interne ce tin de contabilitate. Managementul poate lua decizii si implementa modificari dupa intocmirea unui asemenea raport.

Planificare financiara pentru companii Se pot analiza resursele unei companii si apoi stabili obiectivele financiare.
Resurse umane si administrare

Un contabil autorizat din Bucuresti se poate ocupa de salarizarea in companie, precum si de administrarea anumitor sarcini ce tin de personalul companiei.

Raportare contabila semestriala

Declaratiile operatorilor economici cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro se pot depune online, cu ajutorul contabilului nostru autorizat. Sunt vizate entitatile mici, mijlocii si mari cu activitati in Romania.

Completarea declaratiilor unice

Suport pentru cei care obtin venituri din activitati independente si care au obligatia sa le declare.

Certificat constatator cu istoric pentru companii 

Document emis la cerere de la Registrul Comertului, cu informatii complete despre companii

Suport pentru TVA intracomunitar (DA/NU)

Da

Suport pentru depunerea declaratiilor fiscale Se completeaza pentru obligatiile de plata la bugetul de stat, precum impozitul pe profit.
Consultanta contabila pentru companii

Un contabil autorizat in Bucuresti poate oferi consultanta de specialitate pentru companii si persoane fizice autorizate.

Evaluarea riscurilor pentru o companie

Pentru securitate si sanatate la locul de munca se pot oferi servicii de evaluare de riscuri.

Metode de minimizare a taxelor intr-o firma

Contabilul nostru autorizat va poate oferi solutii de optimizarea a taxelor. Puteti opta pentru plata anticipata a ratelor, vanzare de investitii, planuri de pensionare, etc. 

Costurile serviciilor de contabilitate

Se stabilesc in functie de numarul de angajati ai firmei, tipul de companie, activitati, etc.

Semnatura electronica permisa

 Acceptata pentru anumite declaratii fiscale

Ce este un contabil autorizat si cum va poate ajuta

Un contabil autorizat in Bucuresti are studii economice superioare si poate presta servicii complete atat pentru persoane fizice cat si pentru companii. Iata cum va poate ajuta un contabil autorizat:

 • Este capabil sa tina contabilitatea tuturor operatiunilor financiare pentru PFA sau alte tipuri de entitati.
 • Un bilant contabil poate fi intocmit de catre un contabil autorizat.
 • Contabilul autorizat este la curent cu legislatia in vigoare. Acesta/aceasta poate certifica un bilant contabil ce ii intra in atentie.
 • Un contabil autorizat poate presta acest tip de servicii fie pe cont propriu, fie ca angajat al unei firme de contabilitate.

Daca sunteti interesati de serviciile unui contabil autorizat va invitam sa intrati in legatura cu noi. Amintim ca specialistii nostri sunt autorizati de CECCAR sau Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania. De asemenea, puteti viziona urmatorul video cu informatii despre acest subiect:

Un contabil autorizat vs. un expert contabil

Exista diferente intre contabilii autorizati si expertii contabili. Daca primul se poate ocupa de contabilitatea primara si mai exact de activitatile in domeniul financiar-contabil, al doilea are in vedere expertize contabile juridice. Responsabilitatile sunt diferite, iar mai jos vom trece in revista cateva dintre acestea:

Un contabil autorizat se poate ocupa de:

 • Contabilitatea unei companii sau a unor persoane fizice autorizate.
 • Salarizare.
 • Administrarea resurselor umane.
 • Inregistrarea fiscala cu autoritatile statului.
 • Servicii de audit.
 • Evidenta taxelor
 • Planificare financiara.
 • Gestionarea registrului de casa si a dosarului contabil lunar.

Un expert contabil se poate ocupa de:

 • Expertize contabile corecte si concrete.
 • Verificarea registrelor precum si a conturilor unei companii.
 • Raportarea situatiei financiar-contabile a unei firme.
 • Controlul registrelor companiei.
 • Poate accesa conturile firmei.
 • Expertize judiciare si extrajudiciare.
 • Consultanta fiscala de specialitate si audit financiar.
 • Asistenta de specialitate pentru reorganizarea unei companii.
 • Analize economico-financiare.

La fel ca si in cazul unui contabil autorizatexpertul contabil isi poate desfasura activitatea pe cont propriu sau poate activa in cadrul unei companii. Daca tocmai ati infiintat o companie in Romania, va invitam sa intrati in legatura cu firma noastra de contabilitate in Bucuresti si sa descoperiti serviciile noastre. Puteti colabora atat cu un contabil autorizat, cat si cu un expert contabil.

Iata si un infografic despre atributiile contabilului nostru autorizat:

Atributiile_unui_contabil_autorizat.jpg

Ce nu poate face un contabil autorizat

Pe langa atributiile unui contabil autorizat exista si restrictii cu privire la meseria pe care o desfasoara. De exemplu, acesta nu are voie sa colaboreze cu institutiile sau companiile la care este salariat sau cu angajatorii cu care are contracte semnate. Acest lucru este valabil si in cazul in care companiile sau institutiile respective au angajati ce pot avea legaturi de familie cu contabilul autorizat in cauza.

Asadar, este important sa aveti aceste lucruri in vedere atunci cand cautati un contabil autorizat in Bucuresti pentru firma dumneavoastra. Va invitam sa intrati in legatura cu compania noastra pentru a descoperi serviciile contabile de care puteti beneficia.

Ce abilitati ar trebui sa aiba un contabil autorizat

Studiile de specialitate sunt necesare pentru a putea deveni un contabil autorizat in Romania. Insa, pe langa acest aspect, este nevoie de o serie de abilitati pentru a capata experienta si notorietate in acelasi timp. Spiritul de observatie, atentia catre detalii si organizarea riguroasa sunt elemente fara de care profesia de contabil autorizat nu se poate desfasura. Comunicarea, excelente abilitati matematice, precum si gestionarea in timp real a tuturor modificarilor aduse legislatiei fiscale sunt alte abilitati necesare unui contabil autorizat bun.

Atunci cand cautati un asemenea profesionist este recomandat sa tineti cont de aspectele mai sus mentionate pentru a putea face o alegere buna pentru compania sau afacerile pe care le detineti. Cei interesati de un contabil autorizat in Bucuresti pot apela la firma noastra si descoperi serviciile noastre.

Exercitatea profesiei de contabil autorizat, conform legislatiei

Potrivit Regulamentului de organizare si functionare a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania aparut pentru prima data in 1995, un contabil autorizat trebuie sa:

 • Respecte principiul independentei profesiei.
 • Actioneze cu obiectivitate si integritate.
 • Semneze contract de prestari servicii inainte de desfasurarea oricarei activitati contabile si sa plateasca taxele aferente.
 • Supravegheze corect si obiectiv contabilitatea unei firme si sa aplice procedeele contabile necesare.
 • Realizeze rapoarte si analize economico-financiare in functie de necesitatile companiei.
 • Efectueze audit financiar-contabil pentru descoperirea riscurilor financiare precum si oferirea unui diagnostic financiar la cerere.

Pe langa aspectele mai sus mentionate, un contabil autorizat poate executa rapoarte financiar-contabile pentru companiile interesate de planuri de finantare, consolidari de conturi si bilanturi sau intocmire de situatii periodice, asa cum cere legislatia. In plus, un asemenea contabil autorizat poate oferi asistenta necesara pe probleme de impozite, TVA si declaratii fiscale la zi.  

Lucrari ce pot fi executate de un contabil autorizat

Potrivit aceluiasi set de legi mentionat mai sus, contabilul autorizat este cel care poate intocmi bilantul contabil, precum si tine contabilitatea de gestiune si cea financiara. Este important de notat faptul ca doar un contabil autorizat, cu studii in domeniu, poate verifica si certifica un bilant contabil intr-o companie. 

Asadar, atributiile unui contabil autorizat sunt detaliate de  Regulamentul de organizare si functionare a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania. Mai multe in aceasta speta puteti discuta cu specialistii nostri.

Daca sunteti interesati de un audit in Bucuresti, firma noastra va sta la dispozitie cu informatiile si procedurile necesate. Normele contabile si cele de audit sunt necesare in realizarea unei asemenea proceduri, pentru a se putea face o evaluare corecta a unei firme, din punct de vedere financiar. Serviciile externalizate de caest fel sunt mult mai avantajoase in comparatie cu cele ale unui departament, iar costurile sunt primele luate in calcul. Puteti sa contactati contabilii nostri, fie online, fie telefonic, pentru mai multe detalii.

De ce sa lucrati cu contabilii nostri

Indiferent de activitati, companiile au nevoie de servicii contabile complete. Si cum firmele au nevoi diferite, acest tip de servicii se vor plia pe cerintele actionarilor si administratorilor companiilor respective.

Suntem o echipa de contabili autorizati si experti contabili cu o vasta experienta in domeniu. Va puteti baza pe profesionalism, eficienta si comunicare atunci cand colaborati cu noi. De aceea, ne concentram sa oferim cele mai bune solutii pentru buna functionare a unei companii, din punct de vedere contabil. Iata si cateva date si informatii despre contabilii din Romania:

 1. Sunt in jur de 45,000 de membri cu profesie contabila, inregistrati la CECCAR.
 2. CECCAR a fost infiintata in 1921.
 3. CECCAR are in jur de 42 de filiale in Romania.
 4. Institutia este una dintre cele mai mari din sud-estul Europei.

Sunteti interesati de serviciile unui contabil autorizat in BucurestiAdresati-va firmei noastre de contabilitate si aflati costurile implicate. Faceti o programare acum!